NU TRÄDGÅRD I ÅREBO!!

Japp, en ny trädgård ska det bli här i Årebo.. Tur att det inte är vi själva som ska anlägga de,,,,när skulle den bli färdig då????? Nej, vi har anlitat Patrik, en kompis till Matte. En himla go kille. Hans pappa Arne har varit här både igår och idag.. Supergoá människor!!! Tur att det finns såna här på jorden : )
 
Idag har jag varit kökspersonal,,vad det bjuds på ?? Ja, en hotellfrukost var det inte långt ifrån hihi!! Visst är det kul att göra det lite extra när ngn är här? Sedan var det sill och potatis och lite gubbar till efterrätt. Glömde,,,sushi fanns oxå på menyn : )

Emil har spelat saxofon på stora torget idag med kulturskolan,,,superduktig!!! Mormor och morfar var också med och titta. Vi tog en liten fika efteråt, MUMS!!! Sedan fick jag beställa min egen morsdag present!! "Du vet ju hur ringen ska se ut", sa Matte, och det är ju sant. Så på måndag hämtar jag mitt nya hängsmycke!!! Helen vet nog vad jag menar, hon har ett sådant också, men vi ska nog inte ha likadan text : )

Nu ska vi in i duschen, för vi är bortbjudna till våra grannar, ja, ja, jag vet, vilka grannar??? Men vi här ute på landet här grannar med 2 mils radie hahaha!!!

Ha en fortsatt trevlig pingstafton!!

"Carpe diem"











Ja hur mycket kostade det ??


Vilopaus

EN GOD GÄRNING ÄR GJORD!!!

Ja, så är det, en god gärning är gjord!!! Jag håller med min pappa Benny. Gör man en god gärning, så får man tillbaka det ngn gång i livet. Jag är övertygad om det!! Idag handlade jag blommor hos våran lokala odlare, "Krassman", heter så i efternamn. Man är alltid välkommen dit, fast jag velar hit och dit : ) Tur att det är så nära, bara köra upp och köpa en blomma som fattas hihi!!! När jag var där, såg jag så himla fina petunior!!! Jag vet att pappa och mamma alltid köper sådana till kyrkogården.
Slå en pling till pappa,,,,japp,,,köpte 20st!! "Tala om hur mycket det kostar", säger pappa. ALDRIG!!! Så mycket som de ställer upp med både det ena och det andra. "Jag drar upp varendra petunia om du betalar", sa jag. Då blev han tyst hahaha!!!

På eftermiddagen drog passaten med mig, Rasse och blommor till kyrkogården. Vi planterade på 4 gravar. Fick en härlig promenad också. Rasse var så himla duktig. Han hjälpte till att rensa, vattna och sog till att det blev fint.

Efter kyrkogården åkte vi hem till mamma och pappa. Pappa, djurvän ut i fingerspetsarna har ju en katt han matar. Klart man ställer upp och ger pissemissen mat.

Efter det blev det rice and spice till Matte och Patrik, burger king till grabbarna och hemmakvälls-godis!!! Vad gör grävmaskins-Patrik här???? Vänta ska ni se,,,, nligt Patriik är det inget dåligt projekt vi har dragit igång!! OPPPPS!!!

Ha en fortsatt trevli lördag!!!

"En god gärning kommer alltid tillbaka på ett eller annat sätt"


Rasmus vattnar på min morfars grav.


En nöjd Rasse. Satte lite blommor i vasen jämte min farmor och farfars grav.


Pappas lille pissemiss.

MIN LILLEBROR HAR FYLLT 6 ÅR!!!!

I lördags fyllde Rasmus 6 år,,, och vem är jag jag då?? Jag heter Emil och är 9 1/2 år och är storebror till Rasmus. Tänkte kolla lite vad mamma gör vid datorn :) Säg inget att jag är på hennes blogg, hon vet inget hihi!!!

Jag, mamma och pappa gjorde frukost till Rasmus. Vi sjöng också för honom. Utav oss fick han ett nintendo DS. Det är som en liten dator som  man kan spela spel på. Jag ska få ett till sommaren.  Farfar och farmor kom och firade Rasmus. Vi var och spela bowling. Rasmus hade bjudit några vänner. Jag känner de också. Det är roligt att spela bowling. På kvällen kom våra kompisar, Simon och Julia. Simon och Rasmus ska börja i samma klass till hösten. Julia går i 1:an. Våra och deras föräldrar satt och tjata hela tiden : ) De verkar ha lika kul som vi.. Det var sååå kul att Julia och Simon sov över hos oss. Det var jättekul. 

På söndagen kom min tredjedelskusiner, Kajsa, Maja och Felix. Jag och Kajsa går i samma simgrupp. Rasmus och Maja går i samma. Vi har himla kul ihop. Mormor och morfar, Fritte och Katira och Theres och Fredde kom och firade brorsan. Vi åt tårta och kakor. Mamma hade bakat egna tårtor,,,,GODA!! Nu ska  jag gå och läsa min nya bok, Tam tiggarpojken. Hoppas den är bra.


En lycklig brorsa.

Tårta nr 1


Tårta nr 2

Hej då!!

Emil                                                                                                                                                                                 

JAG GJORDE DET!!!

Ni som känner mig bra, vet att jag inte har sprungit ett lopp i hela mitt liv, men igår gott folk hände det!!! Lotta sprang vårruset 5 km i Göteborg!!! Helt otroligt!! Matte och grabbarna ringde och önskade mig lycka till. Annika Ahagen ringde också, tack Annika, det värmde mycket!!! Fast jag måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv, utan att verka egotrippad. Jag har tränat till detta i ca 5 månader. Lagt om kosten totalt,(ja, Lotta är en STOR godisgris ni som vet hihi) äta på regelbundna tider m.m, och vad händer?? Man orkar springa HELA loppet!! Jag hade siktat in mig på ca 40 minuter, men vad sprang jag på då???  28.45!!! Gissa en som är stöddig!!!! Mina vänner som var med och sprang var Malin och Eva. Vi hade en trevlig stund i Göteborg. Mycket skratt!!! Fick lite blodad tand, så nästa lopp är kretsloppet här i Borås i september. Härligt med utmaningar!!!



Mångar kramar en väldigt lycklig Lotta

"Tro på dig själv"

VAD FORT TIDEN GÅR!!

Visst går tiden fort!?? Snart är det sommarlov!! Ja, det går faktiskt så himla fort, och bromsa kan man ju inte heller hihi!! Ja, vad har man gjort nu när man var ledig en extra dag hmhmh!!! På valborg var vi hos våra äldsta kompisar, Magnus och Anna. Nu var det så att Anna fyllde 35 år!!! Hurra hurra för världens bästa Anna!!! Vi åkte dit på eftermidda´n, jag, Matte och Rasse. Var var Emil!??? Han var med sin mormor och morfar i Varberg. Han älskar att vara där. Han har massor av kompisar och kiosken är rätt kul att cykla till : )

Vi grillade hos Magnus och Anna, jättegott!!! Sen satt vi och prata om allt från himmel och jord. Hos de kan man verkligen vara sig själv, inte vara redig, inte vara märkvärdig, bara sig själv.... Mycket skratt blir det också : ) Tack för ni finns!!!

                                                                            
                 
Ja, första maj då?? Jag var uppe vid 06.30. Tog med en kopp kaffe till datorn och började jobba med fakturur. När jag var färdig var klockan runt 8.00. Då ni,,,,började det röra sig i sängen. Det känns så skönt ibland att bara få vara själv en liten stund, nu jobbade jag lite, men ändå.. Lite myspys, sen ordnade jag frukost ute till oss. Så himla gott att kunna sitta ute och äta.... Vi greja och dona här hemma, tvätta altan, plantera blommor.. På eftermidda´n åkte vi till Hoffsnäs, så jättemysigt!!! Kaffe och glass är inte fel!!! Kvällsmat??? Pizza från Dalsjöfors.

                                                        Se hela bilden

Igår var vi bjuda till Karolina och Peter Jolhage, underbara människor. Hade jättetrevligt!! Åt en supergod paj!! Karolina, glömde receptet : ) Satt och "tjöta" till klockan slog nästan 00.00. Då var det dags att cykla hem. Var var Rasmus?? Sov hos farfar och farmor så klart : ) De är grabbarna kompisar ut i fingerspetsarna hihi!!! Japp, vi tog cyklarna och började trampa... Vems kedja gick AV?? Mattes hahaha!!! Det var bara att gå, em det var inte så långt. Det tog ca 30 min genom mörkaste skogen...

                                                                               

Idag har jag och Matte varit hos min mormor Asta som fyller 83 år idag!! GRATTIS!!!! Min morbror Lasse var där också. Vi satt och prata om allt!!! Känns bra i hjärtat när man har varit och hälsat på mys-mormor!!!


Min goá mormor, härligt att kramas!!!

Ha det gott alla nära och kära!!

"Man vet mindre än man anar"

RSS 2.0