En vardagmorgon!!

Ja, kära vänner,,, vem tycker att vardagmornar är roliga!? Vem vet ni om en sak?? Alla har vi vardagsmornar haha!! Ingen slipper den... Vi som jobbar i allafall : ) Jag kör alltid grabbarna till skolbuss resp dagis. Matte börjar ju tidigare än mig. Det flyter på riktigt bra här på morgonen måste jag säga. Än så länge äter bara Emil frukost hemma. Rasmus äter på dagis. Är lite skrajsen när Rasmus, Rasse som han kallas börjar förskolan,,, FRUKOST!? Han är ingen frukostmänniska direkt. Kanske har han ärvt det från lilla mig... Jag har aldrig kommit för sent till skolbussen, peppar,peppar!! Har nog bra koll hemma tror jag : ) Grabbarna är jätteduktiga på att ta på sig kläderna, de sitter inte och halvsover, men kan göra det i soffan framför tv:n sen haha!!! Nu ska vi sätta på en film som jag lånade på bibblan idag!! Ska bli mysigt...
Kram kram


Ser pigga ut kl 07.05. Emil lite trött kanske!?


Här väntar Emils skolbuss!! Supertrevlig chaufför!!


Här sitter Rasmus i klossrummet.


Här är Fisens krok (tur att han inte läser bloggen hihi!) Mycket kläder behövs
när man ska ha roligt!!

En dag i familjen Nybergs liv!!

Ja, i helgen har vi varit lite krassliga och allmänt hängiga, stackars oss!! Nej, skämt å sida, varken jag eller Matte är sådana son känner efter för lilla minsta. Hurregud! Då skulle man knappt kunna jobba, för vem snorar inte dygnet runt i skolan vid den här årstiden!? Nej, lite nässpray och alvedon, så är man taggad!! Det blev en lugn helg här, Emil sov över hos en klasskompis från lördag till söndag. Rasmus hade en kompis här, så de sysselsatte sig själva, SKÖNT!! Tag fram det ätbara till dem, sen var de nöjda hihi!! På söndagen var lite lite piggare, så vi (visst låter det bra, hon som inte
ens når till diskbänken haha!!) rev ner taket i vardagsrummen. Det var inte slitit alls... Det var nog påvär ner själv om några år : )





Ja, det dammar kan man lugnt säga.

                                           
                                         Japp, där var taket borta!!

Har man en 4-hjuling med släp.... Ja, då är det helt ok att hjälpa mamma och pappa med att köra undan all bröte som ska eldas. Tänk förr,,, hade man sådan lyx då!? Nej, då fick man släpa skiten dit den skulle.. Men det är kul att grabbarna hjälper till. Frisk luft har ingen dött av!!


Rasmus i full gång!! Snart ska det tändas på,, grilla korv kanske??


Fram med hotdogs!! Eller, nej, FALUKORVEN!!!


Jag är lite inne på att behålla denna trävägg, men är Matte det? Svar nej..

Till efterrätt gjorde jag en superenkel äppelkaka. Skiva äpplen och lägg i en form. Täck botten med vatten. Strö över mycket kanel, ca 2 msk sesamfrön och sen massor av nötter. Serveras med vaniljkesella.. MUMS!!


MIN MORMOR!! + LITE ANNAT I LIVET!!

När jag var och fika hemma hos min mamma och pappa, så var min mormor Asta 82 år där också!! Hon är så himla go min mormor. Hon har alltid glimten i ögat och skämtar hej vilt om både det ena och det andra, det falla in lite rått också : ) Passade på att ta ett kort på mormor och mamma när jag var där. Många av er vet ju vad mamma Rosa tycker om det, men hon ville vara med ändå hihi!! Vad gör man inte för sin mamma och dotter!!

Ha en fortsatt trevlig helg på er!!!


En härlig bild på mamma och mormor!!




Här är ett klart bevis!! Matte kan vara lite anti mot djur ibland, men innert inne
ver jag att han tycker om djur lika mycket som jag, men varför ska man erkänna
det : ) Han tar inte ens ner Musse från matbordet!! Nu är det kris. Många vet
att jag är lite allergisk mor katter, men med tiden på landet har det bara blivit
bättre och bättre, så gått folk,, Musse får vara inne ibland, men föredrar att
vara ute för det mesta.. Emil bara ÄLSKAR Musse!! Det är hans allt. Han är
en riktig djurvän. Skulle han, så skulle han göra H L R på en skalbagge. Jag
själv tycker det är superbra att ha de känslor inom sig. Rasmus däremot skulle
utan tvekan kunna dra bort alla benen på en spindel utan att känna sympati : (
Det ändras med tiden HOPPAS vi!!


Livet är härligt!!

KALAS I STORA LASS!! RENOVERINGSINFO!!

Jag har varit på kalas hos min mamma och pappa idag. Mamma Rosa fyller 63 år idag!! GRATTIS ÄLSKADE MAMMA!!! Det bjöds på smörgåstårta och marzipan-tårta med choklad i, MUMS och en himla massa prat!! Ni som vet jobbar mamma på Sjöboskolan som jag. Vi träffas varje dag där, men ändå måste jag åka hem till dem eller ringa nästan varje dag.. Man ska vårda sina föräldrar!!! ÄLSKAR ER!!!!
 
GRATTIS MORMOR PÅ FÖDELSEDAGEN!!! ÖNSKAR DINA BUSFRÖN!!!





Ja, jag hjälper faktiskt Matte i snickerit, ja, det jag kan iallafall hihi!! Tänk vad mysigt det är och göra saker tillsammans med sin älskade man.. Eller vad säger du, Helen? Har nog lyssnat mycket på dig, tack för du finns!!! Sen att inte jag gör mycket med träpinaler, men en sopborste, skyffel och STOR svart påse i handen, då ni,,, blir det RENT!!   Matte säger själv, det är skönt att jobba på en ren arbetsplats. Så jag gör lite nytta trott eller ej. Jag står ju också för det ätbara, och det är GULD värt säger min lille snutteplutta(hoppas inte han läser nu hihi!)

Ha det gott alla vänner!!!


Full koncentration.


Har börjat regla upp väggarna. Väggarna är LITE sneda, men för att ha ett
hus som är 111 år gammalt, så är det väldigt bra, säger snickar´n i familjen.

VILKET PARTY!!

Ja, vilket party vi var på igår!! Det var länge sedan vi hade så himla roligt! Fast tjejkvällen gick inte av för hackor heller : ) Temat för kvällen var "Black and white party". Superbra, för det mesta vi äger är svarta kläder, tur för oss... Skulle haft ett par vita legings, men det är dumt och kolla i tid,,,stort hål!! Så det fick bli svarta..
De som stod för partyt var en bland mina allra närmste vänner, Malin Franzén(Fors innan vigseln tog vid hihi!) och hennes man, som också fyllde 40 år i Januari, Jonas Franzén. Underbara människor!! Partyt var i Goose Loose Mc lokal,,,på slakthusgatan,,,kan det bli mer skrämmande!! Nej, skämt å sido,,

Malin jobbar med en supergo kille, Kennet, även kallad Budda. Vi har faktiskt känt varandra länge, ni vet discon o dylikt... Han är med i denna MC klubb, jättemysig lokal.. När vi ändå är inne på ämnet MC, så har jag haft en stor dröm i hela mitt liv, nästan iallafall.. Jag skulle vilja ha Mc-kort.. Matte har det. Vi har åkt en hel del Mc genom våra år tillsammans. Kennet!! Du vet vad som händer i vår!!! Ett lämp, sen kör vi!! Vill tacka för ett toppenparty, Malin och Jonas, och självklart Kennet också!!

Dagen efter!? Ja, man är väl inte piggast direkt, men det är det värt ut i fingerspetsarna!!

Ha en skön eftermiddag!!


                                                   VI ÄR PÅ G!!!


Jag och Malin... Vi ska också springa vårruset i Göteborg i maj, galet!?
Ja, jag vet, men ingen har dött av lite utmaningar hihi!!

                                            
välkomstdrinken smakade                                     Här är Kennet, även
väldigt bra.                                                                   kallad Budda.         
                                                                                       


Här bjuds det på pastasallad i stora lass!!

                                  
Matte hugger in!!                                    Födelsedagsbarnet får
                                                                   en mysig puss av frugan!!



Här är Eva och Andreas, väldigt härliga människor!!! Eva ska också med
på Vårruset, hurra!!!

                      
Vem hänger i baren!?                         Var detta före eller              
                                                                  efter barbesöket :)



                    
Man har inte roligare än                   Tar han livet av min vän!?
vad man gör det till haha!!


Ja, då var vi själva på dansgolvet, undra varför!?


En mysig avslutning på ett superparty!!
TACK MALINOCH JONAS FÖR INBJUDAN!!



Kan säga att frukosten smakade VÄLDIGT gott!! Senare på eftermiddagen kom mamma och pappa med Rasmus + en STOR påse godis,mums mums!! Kvällen avslutade vi med kebeb i pitabröd!!!!! Ja, lite tillbehör behövdes kanske lite på morgonkvisten ; )



                                              




Det händer saker i Årebo!!

Ja, det händer saker här i Årebo.. Vår renovering har gått väldigt bra, tycker Matte också. Med vissa grejer kan det strula till det rejält, men det har flytit på superbra här!! Någongång ska man ha lite tur i livet hihi!! I går kom betongbilen med jätteslangen ; ) Idag kan man gå på golvet, tänkt vad fort det kan gå!! Jag säger som jag säger rätt ofta,,jag är sååå stolt över Matte!! MEN jag står för det ätbara haha!!

                                             Det finns hopp i livet!!

         


Ja, lite god mat ska vi ha också, inte sant? Jo, jag gjorde lite lik Helens kycklinggratäng, men detta var med lite ägg och majonäs i. Äggvitorna skulle vispas hårt. Jag har tänkt och tänkt, men rätten får heta "Lottas fluffkyckling"!!
Recept kommer i nästa avsnitt hihi!!

SUPERGOTT!! Vinet smakade utmärkt till!!


I onsdags var jag med min älskade bror, Fredrik, 35 år. Tanken har slått mig ibland, vad skulle man göra utan syskon!? Den senaste tiden har vi kommit varandra närmare än någonsin, kanske inte så konstigt? Hoppas han känner likadant, för annars kommer han med på bloggen hahaha!! Mamma och pappa har alltid sagt, "när det väl gäller så håller de ihop som handen i handsken". Det stämmer ju faktiskt. Love you broder!! Han hade en förliten tröja som någon har tvättat, nämner inga namn hihi!! Fredde, som han kallas tyckte att Emil kunde få den. Absolut tänkte jag. När jag väl kom hem,,ja, jag kan väl prova den,,DEN PASSADE!!! Jag och Emil får turas om...


Testpanel, recept och vad är det är!?

Ja, för en stund sen spelade jag och grabbarna "tärningsgubbe". Fick idén från en kollega, Anna-Lena. Det tackar man för som vi säger ibland. Ett internt skämt... Jag ska ha det som en uppgift till eleverna i skolan, så man måste ju testa hemma. Resultatet?? GODKÄNT!! Grabbarna tyckte det var superkul!! Och ska jag erkänna så tyckte jag det också hihi!!

                                             Testpanelen är på G!!

                                                                     
Rasmus håller                  Emil är koncentraerad.
tungan mitt i styr.





                              
                                                  RESULTATET!!


Emil skulle köpa frukt härom da´n. Dessa tycke han verkade goda, ja det
kan jag tro,,STENHÅRDA!! Vad är detta!??

Här kommer receptet på den hoda glassen!!

HONUNGS_OCH YOGHURTGLASS

2 äggulor
1/2 dl flytande honung
1 dl vaniljvisp
2 dl grekisk yoghurt
1 krm kanel

1. Vispa äggulor och honung i en skål.
2. Vispa vaniljvispen så att den är som vispad grädde.
3. Blanda försiktigt ner vaniljvisp och yoghurten i äggsmeten.
4. Ställ i en välplastad skål i frysen minst 4 timmar.
5. Servera glassen med härlig exotisk frukt, t ex physalis. Pudra över kanel.

Kanelen var supergod till denna glass, missa INTE den.

Musse har ett annat namn!!

Ja, det har han faktiskt,,Kissemurran! Det var nog för år sedan kanske som familjen Ahagen var hemma hos oss. Vi liksom de gillar djur. Annika, mamma i familjen Ahagen klappade Musse och myste lite med han. Efter en stund kom jag på att jag har ett väldigt fint kort på Musse, så jag slänger ur mig; "Ni måste se ett kort på Kissemurran!" Ni kan själva lista ut vilken blick jag fick. Har lärt mig vissa saker i livet, kanske ska tänka lite innan man öppnar munnen hihi!! Fast då kanske det inte blir sådana spontana grejer,hmhm... Nej, säga vad man tycker och tänker, då blir allt lättare tror jag.

Ha det gott alla människor!!

                       Inne i badrummet är det varmt och gott!!!

       



Här ligger min sjuka man, det är väldigt synd om han.
Som med alla andra män kan jag tro!! Lägg märke till "landstingetströjan" hihi!!
Nej, han har inte stulit den, det är jobbatröja :)

En mumsig kvällsmacka!!

Härom kvällen åt vi denna goda mys-macka!! Jättegod! En liten röra på kräftstjärtar, purjolök, svart stenbitsrom, turkisk yoghurt(skulle vara lätt kesella, smakade utmärkt ändå) salt och peppar. Man ska nog mysa till det när det är grått och trist ute och framför allt, vardagar!! Veckorna går mycket snabbare om man hittar på något då. Här i Årebo är det så iallafall, så det så hahaha!!!

Mys i mörkret!!!



                                        

Lite info om renoveringen och dylikt!!

Ja, här kommer lite fler bilder, och det har hänt saker må ni tro!! Nu ligger t o m golvvärmeslangen  på plats. Nu är det bara betongbilen som ska slänga ut slangen och pumpa på :) Jag är sååå stolt över Matte. Självklart över Linus också, som har hjälp Matte under förra helgen.

Här ligger frigoliten på plats, och då var detta i lördags, de ni!!

                                       


Här ligger värmerören på plats. Tack snälla svärfar Göran att du finns!!

                                            


När de rev ner elementet så satt denna fina tapet bakom, det som göms i
tö...

Idag har vi haft möte på skolan, och då har mina älskade föräldrar hämtat grabbarna från fritids/dagis. Vad skulle man göra utan sina föräldrar och givetvis svärföräldrar också, för de hämtar kidserna en hel del också. TACK FÖR NI FINNS!!!
Var lite som en papparazzi fotograf hemma hos mor och far. Pappa stod väl kvar, men mamma... "Nej jag vill inte vara med" Fast gott folk, jag fick henne!!!

Min pedagogiska pappa. Han är en guldklimp i våra liv!!

Här kommer guldklimpen nr två, min mamma!!

                                                   ÄLSKAR ER!!!

Motion i stan!!

Ja, jag åkte in till stora staden i dag, WOW!! Jag träffade min svägerska Theres där. Vi skulle ut och gå lite.


Här är Theres utanför där de bor. Theres och min bror Fredrik bor där lamporna
lyser. Väldigt mysig lägenhet i två plan.

Vi startade utanför deras hus och gick upp till lasarettet och ner bland alla fina villor på Berdalen/Norrmalm. Ibland
blir man faktiskt lite avundsjuk, vissa måste ha pengaodlingar. Vissa hus verkar kosta hur mycket som helst. Inga elevassistenter där inte :) Men jag är VÄLDIGT lycklig för det jag har!! Vi hann gå in på Åhlens också.


Ja, gardiner skulle man behöva på andra våning. Det kommer någongång
i framtiden hihi!!

Efter vår härliga promenad, så tog vi en kaffe inne hos Theres. Jag fick inte ta några kort inne hos dem, undra varför? :)

Har också hunnit laga mat till min underbara familj och Linus förstås som hjälper Matte med ni vet vad, haha!! Gjorde min mammas supergoda köttfärslimpa till grabbarna. Jag gjorde också en tomatsoppa med sting kan man säga. Jättegod!! Kan vara nästa förrätt tjejer!!! Håll i er nu,,ja, kanske sätta er ner också. Jag gjorde EGEN glass i morse också, honung och yoghurtglass med lite kanel på toppen, säger bara MUMS!!! Kortet på glassen blev väl sådär, men väldigt god.

Ha det så gott allihopa!!


                               Mammas goda köttfärslimpa!!



                                  
Tomatsoppan, brödet                                Smarrig honung/yoghurtglass
från fisksoppan passar                                 Kan bli efterrätten tjejer!!
hit också.

RECEPTDAX!!

Ja, medans tvätten sköter sig själv en stund, tänkte jag skriva ner recepten. Man ska dela med sig av sina godsaker, eller? Till en viss gräns kanske hahaha!!!

FISKSOPPA MED KOKOSMJÖLK OCH TOMAT     (4 portioner)

4 st scharlottenlökar(går bra med en stor gul lök)
2 st vitlöksklyftor
4 st soltorkade tomater i olja
1 st hönsbuljong
3 dl vatten
2 dl blötlagda sojabönor(går bra med konservburk också, 400 g)
2 msk ajvar relish
2 msk chilisås
1 burk kokosmjölk light, 400 g
400 g blandade fisksorter
3 st kvisttomater
2 msk hackad basilika

1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs dem i någon minut i olja från de soltorkade tomaterna i en rymlig gryta.

2. Finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i grytan. Tillsätt buljongtärning, vatten och bönor. Koka på medelvärme i  
   ca 20 min. (Jag hade färdiga bönor. La i dem det sista med fisken)

3. Tillsätt ajvar, chilisås och kokosmjölk. Skär fisken i mindre bitar, hacka tomaterna grovt och tillsätt dem i grytan. 
     Låt koka i ca 3 min.



Morotsfocaccia
1 långpanna/20 bitar

1/2 pkt jäst
5 dl vatten
1 msk honung
1 dl solroskärnor
1/2 msk salt
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelsikt
1/2 dl frömix att strö över brödet
flingsalt

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten och blanda så jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom
    mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är smidig, ska vara lite lös. Låt degen jäsa
    under duk ca 40 min.

2. Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda degen. Lägg degen i en långpanna och tryck ut till nästan hela
    pannans storlek. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 min.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med vatten och strö över frömix och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
     Ta ut plåten och låt svalna något. Skär brödet i rutor. SUPERGOTT!!!

Här kommer recepter på brödet som var med som fotomodell innan :)

Yoghurtbröd

4 dl grekisk/turkisk yoghurt
2 tsk bikarbonat
3 dl rågsikt
3-4 dl vetemjöl special
3 dl havregryn
1 tsk salt
ca 1/2 dl farinsocker
1/2 dl ljummet vatten
1-2 dl torkad frukt eller nötter

Grova hacka frukt/nötter. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt yoghurt, vatten och sist frukten/nötterna. Rör ihop till en deg. Lägg degen på en smord bröad bakform(Jag hade brödet på en plåt) och grädda den först i 200 grader i 25 min. Sänk sedan till 150 grader i ytterligare 25 min.


SUPERGOD MAT!!

Ja, det stämmer. Har gjort Helens goda kycklinggratäng!! Om jag säger så här, grabbarna åt den också, då är den GOD!!! Tack för receptet!! Idag har jag stått i köket nästan hela da´n. Matte har fått hjälp av Linus med vårat lilla renoveringsprojekt : ) Kände att jag ville göra något extra. Först bakade jag sockerkaka med mörk choklad i, mums!! Sen gjorde jag en supergod fisksoppa med tillhörande bröd(Visst låter det bra). Jag har bakat ytterligare ett väldigt gott bröd. Ska skriva in recepten senare, håll ut!!!


Här är Helen, en superduktig lärare och en väldigt god vän!!!


SUPERGOTT yoghurt-bröd!! Ska inte ens jäsa. Då kan man blogga istället : )


Helens supergoda gratäng!! Det skulle vara vindruvor på och sedan riven ost,
glömde lägga på vindruvorna och osten var påväg ut själv haha!! Men det
smakade väldigt gott ändå!!


Emil har dukat till alla fyra,mysigt!!

Aktivitet i Årebo!!

Ja, här händer det saker kan man lugnt säga :) Jag har ju satt in lite kort när Matte och Stefan börja riva väggen mellan våra vardagsrum,,mmm. Nu ska nu få se på kort!! Ingenting förvånar mig när det gäller min älskade man,, säger han något så oftast är det så. Ibland är det dumt när han jobbar på hemmaplan,, ja, på gott och ont hihihi!!! Nu har GOLVEN i båda rummen åkt ut!! Har man ett hus från 1898 så är det bara en stenfot undertill!! MEN, men, jag litar på Matte till 110% när han gör något i ombyggnadssvängar(Finns ordet i ordbok tro!!!). Se och njut, om man kan göra det!! Ni som har tänkt köpa äldre hus. Ni kanske tänker i en LITEN annan bana nu.. Ha en fortsatt trevlig fredag på er!!


Kramar från renoveringsgänget!!!


Rasmus kommentar, "Ska vi bygga en pool där?" Inte en dum idé tycker
mamsen :)
                                              



Stefan stjäl vårat golv!!! Tur han finns på bild : )

                                    
Har ni inget för er hemma, så är ni väldigt välkomna hem till oss!!!!
                               Finns alltid kaffe och något fika : )


                                               BOR VI HÄR!!??

GRÖNT HÅR!!

Ja, vissa på jobbet har ju sett detta!! Jag måste ju till jobbetfast jag är Hulkens fru hihi!! Igår kom vi på vad det är som har hänt,, vi badade badtunna hos svärmor och svärfar i förrgår. Ja, det var inte vårt vatten det var fel på, som jag trodde,, phu... Kan man kräva skadestånd tror ni!?

Hej svejs på er!!


HJÄLP!!


HJÄLP MIG!!

GOD MORGON PÅ ER!!

Utmaningen från Linda....

1.   Lotta, har alltid kallats det
       Veronica, på jobbet är jag mitt RIKTIGA namn hihi!!
      Mamma, både grabbarna och Matte säger det

2.   Barnen blir allvarligt sjuka
      Förlorar någon kär i närheten
      Flygplan (inte ny längre haha!!)

3.   MYSBYXOR!!
      Jeans
      polotröja, vintertid iallafall

4.   Curly sue
       Som stormen river öppet hav
       Popcorn 

5.   Älskar Matte
      Älskar mina barn
      Älskar att gå till jobbet (fjäsk eller?)

6.   Träna lite lagom
       Skogen
       Skidor

7.   Friska barn
      Färdigt hus
      Mc-kort

8.   Theres (svägerskan), mamma och Patrik
 


UTMANING!!

Ja här kommer utmaningen Rikard...

1. Matte, pappa och Persson

2. Min grönhåriga fru hihi!!, barnen kraschar med motorcyklarna och såga av fingrarna

3. Snickarbyxor, bara kallingar och jeans

4. Curly sue, Som stormen river öppet hav och number of the beast

5. Älskar Lotta, jaja Veronica då, älskar mitt jobb och älskar att vara pappa

6. Företaget, båten och skidor

7. Ett färdigt hus hihi!!, motorcykel och posche-cab

8. Veronica, Magnus Henriksson och Eva Björsell

Ett litet tips!!

Här kommer ett litet tips som man kan göra om man har amaryllisar kvar sedan jul. Snitta stjälken i ett kors, så det krullar sig,,,VIPS blir det en fin dekoration. Den håller jättebra. Se till att inte blomman kommer i vattnet bara..

Lyck till!!!



VILKEN DAG!!

Gudars vilken underbar dag vi har haft idag!! Vi älskar att åka skidor, så vi tog med familjen Ahagen och drog till Ulricehamn. Backarna var väldigt bra måste jag säga, inte alla isiga som de kan bli iband. Här kommer lite bilder på ett härligt gäng som trivs i backarna!!

SE UPP I BACKEN!!


Här sitter grabbarna startklara. Emil och Rasmus i grönt och Albin och Anton
i orangea västar. Alma smyger i bakgrunden.


Anton åkte ner för branta backen. Kommer Matte, Rasmus och Antons pappa
 Andreas också tro? Ja de gjorde dem...


Lite fika har igen dött av :)
                                     
Här sitter mamma                                      Mums med fika!!
Annica i familjen
Ahagen.





Ett glatt gäng!!






Rasmus och Anton på väg ner.



Dagen avslutade vi hos grabbarnas farfar och farmor. Baljbad kan varmt
rekomenderas :) Efter en sådan här dag, så somnar vi nog gott!!!

BLIR DET BRA TRO?!

Ja, nu händer det saker i Årebo igen :) Vi har ju en matsal som behövs göras något åt. Tapeterna är sen Emil var nyfödd. Vi vill ha en liten större öppning mellan matsalen och vardagsrummet, ja då får man ta tag i saker och ting .. Och vet ni vad? Jag och Matte gjorde rivningen tillsammans. Superkul!! Vi hade hjälp av Mattes gamla barndomsvän Stefan. Han hjälpte Matte med de stora balkarna, som stöttar upp taket, en annan har inte längden inne hihihi!!!

Ni får följa med oss och vår renovering i framtiden. Här kommer lite bilder. Det blir nog jättebra när det blir färdigt :) MEN vi tar det väldigt lugnt framöver!!

Ha en god kväll på er!!


Här har spånskivorna rivits ner. Matte sopar lite, ser bra ut iallafall haha!!


Liten fikapaus behövs. Stefan och Matte njuter av den nygräddade
sockerkakan.


Första balken på plats, håller det tro?!


VIPS!! VILKEN ÖPPNING!! Stor skillnad. Undra om Stefan har tappat något?


Snacka om påskbrasa!! Det blir lite och elda när man river i saker och ting.
Matte bär ut sista av den gamla garderoben,adjö, adjö!!











KORVGRILLNING!!

När det är minusgrader, rimfrost och trevligt sällskap, då smakar det supergott med korv!! Vi ringde ett par gamla vänner, Magnus och Anna och deras 2 barn, Ebba och Casper till oss,,ja, jag menar att vi har känt varandra länge, inte åldern :) GUD vad gott med korv!! Man får passa på nu, för snart är det dags att börja jobba :( Fast det är rätt skönt ändå, för då kommer man faktiskt upp på morgonen, och man längtar efter helgen på ett annat sätt. Här kommer lite bilder på korvgrillning!

Kram kram


Här är hela gänget på G


Full organisation hur papporna ska fixa elden. Måste säga att de är duktiga
på det :)


Rasmus upp i farfars älgtorn








Ja, två nöjda pyromaner!!


HAR HON BLIVIT GALEN!?!

Ja, det har jag nog... Ni kommer inte tro era öron, va? Lotta, ska hon göra det? Ja,,,ni kommer bli överraskade på hög nivå. Det är nämligen en kär vän som ringde mig i veckan och frågade om vi skulle göra det här. Ja, ni ska hållas lite till. Ni får reda på det senare, när vet jag inte men, men...hihi!! Ja, varför inte, man behöver lite utmaningar här i livet :) Jag kan säga att jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna när det väl gäller, HATAR att förlora!!! Återkommer snart igen! Ska ut och grilla med kära vänner om en stund. Hoppas de vill vara med på bloggen, håller tummarana!

Kram på er!!!
 
 Träningen är igång på fullt allvar!! Ja,ja färgkombinationen är inte det vackraste
 ni har sett, ja vet, men det spelar väl ingen roll vad man svettas i. Bara man svettas!!

 Här är min trampmaskin. Hög musik och titta på sänkt tv är det bästa som finns. 
 Då är det roligt med träning!

HÄRLIGT ATT VARA UTE!

Gud vilket härligt väder vi har idag!! Kan inte bli bättre,, minusgrader och rimfrost på träden. Ja, det är bara på med bra kläder, så gnäll inte :) Det bästa med att det är kallt ute är att jag får elda i vår braskamin!! Skönt? UNDERBART!! Men våra briketter var slut. Vad gör man då??? Man går och stjäl ved från svärmor Eva och svärfar Göran.... Sämt å sida,vi fick faktiskt ta veden, tror jag hihi!! Hoppas ni har varit ute idag också, för frisk luft har ingen dött av.,

Kyliga hälsningar från Årebo


Passa på att visa vårt underbara hus. Det är från 1898.. Mathias morfar har
bott här innan. Vi har bott här i 14 år, och renoveringar har vi gjort med åren
(lät bra, Mathias har gjort de STORA renoveringarna : ) Vi trivs superbra på
landet. Här kan man gå i overall utan någon tappar hakan.


Här är en underbar bild! Tycker jag iallafall hihi!!


Rasmus bara älskar arr köra sin 4-hjuling.


Här är min svärmor och svärfar, Eva och Göran De vet nog inte att de ska
vara med på bloggen hihi!! Men har man en svärdotter son jag, då får man
stå ut med ett och annat.


Här är Evas och Görans hundar. Labradoren Soya som är 6 år snart och l
illa Trissa, basset (ja, det heter något mer än basset, men det kommer senare)
som bara är snart 6 månader. Hon ska jaga rådjur med Göran och lite utställningar
med mig och Eva, eller!?


Emil älskar att vara i skogen med farfar. Här sågar han ner en gran. Kanske
blir ved till oss :)


Här är den "stulna veden"


En lycklig Emil som får köra traktor. Kan också säga att det är Görans ögonsten.
Den är nyinköpt. Håll i hatten nu,,, 4-hjulsdriven också!! Har skopa och allt,
måste bara ha en sådan hihi!! Det är som en annan åker till Ullared :)


Nu brinner det i kaminen också, det är mysigt!!

HÄRLIGA SÄLEN!

Hej gott folk!! Hoppas ni har rättat till er efter nyår.. Här i vår familj har vi börjat landa :)

Nu till något som hela familjen älskar verkligen,,,STÖRTLOPP!! Ja, för grabbarna, och då menar jag mina tre älsklingsgrabbar!! Jag "finåker", eller vad säger man hihi!! Jo, jag kan åka fort om jag vill,,men jag tänker på andra varelser i backen också :) Vi har åkt till Sälen i många år, men vi har börjat åka upp 2005  under julveckan, skönt? JA!! Man ser ju SNÖ framförallt,,,det är vi inte bortskämda med här. Emil och Rasmus stormtrivs där uppe. Det är en väldigt skön semester, man går i sitt underställ dygnet runt(ja, vi tvättar upp det också emellanåt).

Men jag kan knappt med och skriva detta, men jag gör det ändå,,,,vi glömde kameran hemma så vi har tagit kort med mobilerna. Kanske inte det bästa men alltid något. Jag visste ju inte att jag skulle börja blogga heller hahaha!!!

I morgon kanske vi ska grilla korv i skogen,,,,ska FÖRSÖKA och inte glömma kameran!

Ha det gott allihopa!!


Jag lovar,,,vi hade värme på i bilen.



Här kramar Rasmus trollet Grums som finns i trollskogen.



Här kör Emil miniscooter i Lindvallen. Han skulle GÄRNA få en sådan, om
vi hade mer snö här nere hihihi!!!



Här är mina guldklimpar!!


Här är vi på after-ski. Hårdrock, cocacola och nötter är det som gäller.

VEM ÄR PIGG IDAG!?

Ja, kära vänner,,,är ni så pigga idag tro? Jag är väldigt trött....Det var den bästa nyårsafton som vi har haft någonsin alltså. Att ha nära och kära runt omkring sig en sådan här afton är bara pricken över i. Alla var så glada, vuxna som barn. Vi åt och drack gott. Det var första gången vi tillagade färsk tonfisk. Jag kan VARMT rekomendera det!!! Min bror Fredrik och hans sambo Theres äter mycket tonfisk(kommer bilder på dem också så småningom) Alla tyckte det var supergott!!(Tänk om vi skulle misslyckas då?!) Här kommer bilder på gästerna som var här..
Kan tillägga att det kan bli en pizza idag,,längtade efter den redan när jag slog upp ögonen i morse : ) Ta det lugnt nu idag, det kan man behöva hihi!!
Ha ett fortsatt gott nytt år!!

Kramizar från Årebo


Det skulle komma en före och en efter bild. Hoppas det ser lite bättre ut:)Det finns väl inget bättre än att krama den man älskar.
Det skulle ju komma en före och en efter bild, hoppas jag ser lite bättre ut : )
Det finns väl inget bättre än att krama den man älskar!!




Här har vi välkomstdrinken. Vet du vad Helen? Jag vet vad jag har i också :)
För det är ditt tips hihi! Fast jag bytte ut hallon mot björnbär, supergott!!



Emil blandade drickar till alla barnen.



Vet ni vad Matte gör här? Kan ni gissa det, så gå och köp en trisslott för guds skull :)
Svaret kommer senare....


Här anländer nästan alla gäster, snart drar det igång ; )


Här sitter ett gäng grabbar. Sugna på playstation tro?


Här sitter de och väntar på den goda tonfisken. Camilla sitter till vänster och
Fredric sitter jämte henne. Tvärs över Fredric sitter Camillas sambo Peter. Jämte
han sitter Tobbe och jämte han sitter hans fru, Linda med deras lille Oliver. Hängde
ni med?!


Här är varmrätten, den goda tonfisken med en bön och olivblandning, samt
rostade potatisar. På toopen lite ärtskott. Det smakade!!


RSS 2.0